Składniki:
2 duże cebule, drobno posiekane
1 łyżka stołowa oleju roślinnego
1 kg mielonego mięsa wołowego
3 świeże pomidory
1 puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
1 łyżka stołowa pasty chilli
2 łyżki cukru czcinowego
2 puszki krojonych pomidorów
2 puszki czerwonej fasolki odcedzonej
Wykonanie:
Na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem i chili. Dodać do wolnowaru.
Ponownie podgrzać patelnię, dodać mieloną wołowinę. Podsmażyć ciągle mieszając, aż mięso się zarumieni.
Do naczynia dodać podsmażoną wołowinę oraz resztę składników, za wyjątkiem fasolki z puszki. Dobrze wymieszać i gotować na poziomie grzania HIGH przez 5 godzin.
Dodać fasolkę z puszki ok 1 godzinę przed końcem gotowania.
Danie podawać z ryżem basmati 🙂
Bazując na przepisie: http://crockpot.pl/przepis?p=122