Składniki:
250 ml wody
1 kostka rosołowa warzywna
2 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę
pokrojone w grubszą kostkę
2 ząbki czosnku, posiekane
200g zielonego groszku
1 puszka słodkiej kukurydzy
3 czubate łyżki stołowe mąki
5 łyżek zimnej wody
300 ml mleka
200g mrożonych rozmrożonych krewetek pokrojonych
4 łyżki stołowe posiekanej świeżej kolendry
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Posiekana świeża pietruszka do posypania
Wykonanie:
Do kamionkowego naczynia włożyłam 250 ml wody, kostkę rosołową, ziemniaki, czosnek i kukurydzę.
Połączyłam razem mąkę i 5 łyżek stołowych wody do otrzymania rzadkiej pasty, przełożyłam do naczynia kamionkowego i wymieszałam z resztą. Doprawiłam solą i pieprzem.
Ustawiłam naczynie kamionkowe w wolnowarze i gotowałam na ustawieniu HIGH przez 2.
Po tym czasie odkryj pokrywkę i dodaj mleko, groszek, krewetki i kolendrę i gotowałam przez kolejną godzinę.
Podawałam z posiekaną pietruszką.
Zmodyfikowany przepis ze strony http://www.crockpot.pl/przepis?p=85